شاید همه ی ما پس از شنیدن خبر فاجعه آمیز زلزله ی اخیر غرب کشور و فوت تعداد کثیری از هموطنانمان به این فکر فرو رفتیم که چرا علاج پیش از واقعه یا بهتر بگوییم پیش بینی و پیشگیری در امر مقاوم سازی ،در ساخت و ساز ما فراموش شده یا حتی این مقولات به عنوان مطالبی لوکس که فقط در کتاب ها و دانشگاه های ما جا خشک کرده اند تبدیل شده است و واقعا چرا برای حداکثر سازی سود حاصل از پروژه های ساخت و ساز از کنار تکنولوژِی های روز گذر می کنیم...
البته شاید خودمان مقصریم اگر هر بهایی را برای هر بنایی نمی پرداختیم شاید دیگر مجالی برای سودجویانه بی مسئولیت باقی نمی ماند.
بله،خودمان خانه های مدرن و امن را طلب نکردیم .........بگذریم.
یکی از ویژگی های مهم نمای ساختمان استحکام و منعطف بودن آن و قابلیت مقاومت در برابر تکان های زمین لرزه است با یک مثال ساده به سراغ مغز کلام می رویم.
بیشتر نماهای ساختمان های مارا سنگ و سیمان شامل می شود که به ذات قابلیت مقاومت در برابر لرزش و جابجایی را نداشته و خورد می شوند اما استفاده از نماهایی که به سبک خشک اجرا می شوند و از ملات در آنها استفاده ای نمی شود جایگاهی متفاوت دارند در این گفتار اندکی از نمای سرامیک خشک برای شما مطالبی را عنوان میکنم.
برخی از مزایای نمای سرامیک خشک به شرح ذیل می باشد:
1-وزن بسیار کمتر نسبت به نمای سنگ.
2-تنوع در روشهای اجرا که بطور مثال در روش مکانیکی سرامیک خشک بسیار محکم با بنای اصلی ساختمان درگیر می شود.
3-فواصلی که بصورت منظم مابین سرامیک ها وجود دارد در برابر زلزله خیلی منعطف و مقاوم تر عمل می کنند.
اگر سازندگان عزیزو کارفرمایان محترم به اختلاف هزینه های نمای خشک و تر بصورت واقع بینانه تری بیندیشند در آینده ای نزدیک شاهد آن خواهیم بود تا محصولات مدرن تر و سبک تری را در تولید ساختمان ببینیم.